Wednesday, April 27, 2011

It's day 7 ma kat hospital..Progress dari hari ke hari semakin memberansangkan.. Ma dah mule boleh respons bila kita cakap n tanya ngan die. Walaupun susah nak faham apa yang ma cakap (sort of humming), tapi bila tengok ma dah boleh bagi respons, sudah sangat menggembirakan kami..

Menurut Doktor, ma sepatutnya dah boleh discharge kalau dah x demam + cirit birit..maybe few days lg boleh balik la kot..Pharra dah start bekerja since 26th, walaupun berat nak tinggal ma..i have to.. terpaksa la cekal n tabahkan hati..Lucky ade ira dapat tengok-tengok kan ma bergilir-gilir ngan akim..

Tiap2 hari, pharra akan call hp ira n cakap ngan ma..walaupun tau susah nak faham ape yang ma cakap, bagi pharra itu mungkin boleh jadi terapi untuk ma..maybe it can work as a training for her to speak..ada mase agak kecoh jugak ma 'bercakap'..sangat kesian bile kite x dapat faham ape yang die cakap..haaaiiissshhh..

Today is Haikal birthday, sangat kesian adik bongsu pharra ni..baru plan ngan adik2 nak wat surprised besday party untuk ma (12 apr), haikal (27 apr) n abah (28 apr)..nampaknya terpaksa la kami postpone sehingga ma sihat sikit..

Hati sangat gundah gulana bile memikirkan keadaan ma sekarang..Terasa sangat lain sebab selalunye tiap -tiap hari bile kat ofis, dalam kul 11am pharra akan call ma untuk bertanya khabar..memang rasa macam ada task yang x complete bile selagi xdengar suara ma..tapi masuk hari ni, dah 7 hari x dengar gelak tawa n gurau senda ma..terasa sangat sunyi...semoga dari hari ke hari, keadaan ma akan beransur pulih..Pharra dah mula memikirkan untuk memohon bertukar ke Kuantan..mudah-mudahan dipertimbangkan oleh Pengarah.. Amiiinn..


Ma....Kau Satu Satunya

Oh... siapalah diri aku ini
Tanpamu.. dunia ku pasti tak berseri
Dan hidup tak menjadi

Kau bagiku... satu-satunya
Padamulah ku meminta, ke bermanja
Ku rindui, ku kasihi
Di hatiku kau abadi

Dengan sinaran kasihmu
Kian terancang dihidupku
Tiada lagi keraguan
Kau bagiku kekuatan
Mana jua kau berada
Ditemani cahaya cinta

Sejak dirimu ku dekati
Diri ku ini ku kenali
Hanya engkaulah sesungguhnya
Tiada dua

Di cermin kaca ku memandang
Diri ku serba kekurangan
Namun bagimu bukan itu jadi ukuran
Melengkapi hidup kita
Bukan harta, bukan nama, bukan rupa

Kau... bagi diriku satu-satunya
Ku meminta, ke bermanja
Ku rindui, ku kasihi
Di hatiku kau abadi...

No comments:

Post a Comment